Promena registranta .RS domena Štampaj

  • promena registranta, domeni, registrant domena, ownership change
  • 0

Registrant je osoba ili organizacija koja poseduje vlasništvo nad određenim domenom. Postupak promene registranta je neophodan kada se vlasništvo domena prenosi na drugu osobu ili organizaciju.

Ukoliko ste vlasnik domena i želite da prebacite vlasništvo .RS domena na nekoga drugog, potrebno je da naručite uslugu promene registranta koja se naplaćuje 600 RSD.

Samo vlasnik domena može podneti zahtev za promenu registranta! Važno je da zahtev bude poslat sa e-mail adrese koja je korišćena prilikom registracije domena.

Nakon plaćanja, potrebno je da otvorite tiket za podršku sa zahtevom za promenu i svim podacima novog registranta. Potrebno je poslati sledeće podatke novog registranta:

U slučaju da je novi registrant fizičko lice:

Ime i prezime:
Adresa, grad i poštanski broj: (iz lične karte ili pasoša)
Telefon:
E-mail adresa:

 

U slučaju da je novi registrant pravno lice:

Naziv firme:
Matični broj firme: Matični broj pravnog lica ili preduzetnika (ovo nije JMBG) (za strance, druga jedinstvena identifikaciona oznaka, dodeljena pravnom licu ili preduzetniku prilikom registracije u matičnoj državi)
Adresa, grad i poštanski broj: (sedište kompanije)
Telefon:
E-mail adresa:

 

Nakon prijema zahteva i podataka, SkyHosting inicira proceduru za promenu registranta u RNIDS-u, a rok za završetak je 20 dana od dana podnošenja zahteva. Trenutni, kao i novi registrant dobijaju e-mail od RNIDS-a sa linkom u njemu. Potrebno je da i trenutni i novi registrant kliknu na link u svom email-u da bi potvrdili zahtev za promenu i ispravnost svojih podataka.

Za novog vlasnika domena e-mail izgleda kao na slici:

promena registranta 1

Za trenutnog vlasnika domena e-mail izgleda kao na slici:

promena registranta 2

 

VAŽNO: Da bi se zahtev za promenu vlasnika domena kompletirao, potrebno je da su oba koraka završena u roku od 20 dana (da su novi i trenutni registrant kliknuli na link)


Da li Vam je ovaj odgovor pomogao?

« Nazad