Kako da transferujete gTLD domene kod nas

Ukoliko želite da transferujete gTLD domene (.com, .net, .org, .biz, .info...) kod nas, možete naručiti transfer domena preko našeg korisničkog portala. Transferom domena, domen se automatski produžuje za godinu dana.

Pre iniciranja transfera, proverite da li Vaš domen ispunjava uslove za transfer.

Postoje različiti slučajevi u kojima domen ne može biti transferovan na drugi registar. To se može desiti u sledećim okolnostima:
  1. Domen je manje od 60 dana star: Ako je domen koju pokušavate da transferujete registrovan pre manje od 60 dana, biće odbijen od strane registra.

  2. Domen je bio transferovam pre manje od 60 dana: Domen ne može biti transferovan kod drugog registra u periodu od 60 dana nakon prethodnog transfera.
    Primer: Domen ne može biti transferovan sa registra B na registar C, ako je transferovan na registar B sa registra A u poslednjih 60 dana.

  3. Theft Protection / Lock / Suspension je uključeno na Vašem domenu: Ako je uključena Theft Protection / Lock / Suspension usluga kod trenutnog registra, transfer domena na drugi registar neće biti dozvoljen. Prvo morate isključiti Theft Protection / Lock / Suspension i nakon toga nastaviti sa procedurom transfera.

  4. Zaštita privatnosti je uključena na Vašem domenu: Ukoliko ste uključili zaštitu privatnosti na Vašem domenu, potrebno je da je prvo isključite, pre početka transfera.

  5. Domen ima status Redemption Grace Period ili Pending Delete status: Ukoliko se domen nalazi u nekom od ovih statusa, ne može biti transferovan.

  • domeni
  • 8 Korisnici koji smatraju članak korisnim
Da li Vam je ovaj odgovor pomogao?

Vezani članci

SkyHosting DNS serveri

Ukoliko ste zakupili hosting uslugu kod nas, potrebno je da postavite sledeće DNS servere na...

DNS propagacija

Kada se izmene DNS serveri na domenu ili samo pojedinačni zapisi u DNS zoni, potrebno je nekoliko...

Najčešća pitanja za .RS domene

Šta je ccTLD? country code Top-Level Domain – Nacionalni internet domen najvišeg nivoa – vezan...

Šta kada istekne .RS domen?

Važno je znati da naziv domena prestaje da bude aktivan odmah po isteku perioda na koji je...

Šta kad istekne gTLD (.com, .net, .org, ...) domen?

Domen po isteku odmah postaje neaktivan, njegov status automatski prelazi iz  AKTIVAN u  ISTEKAO....