Pravila privatnosti

Zaštita Vaših podataka

Zaštita ličnih podataka je od velikog značaja za SkyNeting doo. Ovo se naročito odnosi na zaštitu ličnih podataka o deci i omladini. Deo naših osnovnih pravila predstavlja postupanje sa podacima koje nam dostavite u skladu sa zakonom i isključivo za potrebe pružanja traženih usluga, kao i za potrebe sa kojima ste se eksplicitno saglasili. Za potrebe ovih Pravila privatnosti i primenljivih zakona o zaštiti podataka, SkyNeting je kontrolor podataka koji je odgovoran za prikupljanje, obradu i korišćenje Vaših ličnih podataka. Pre pristupanja SkyNeting web sajtovima ("Web sajtovi"), želeli bismo da Vas informišemo o tome koje podatke tražimo od Vas, i za koje potrebe se ti podaci prikupljaju i koriste.

Ukoliko SkyNeting stvarno prikupi, obrađuje ili koristi Vaše lične podatke, to će biti učinjeno u skladu sa primenjivim zakonskim odredbama o zaštiti podataka. Ove odredbe u određenim slučajevima nalažu dobijanje Vaše saglasnosti u vezi sa prikupljanjem, obradom ili korišćenjem ličnih podataka. Pre nego što nam dostavite lične podatke u kontekstu upotrebe Web sajta, bićete u mogućnosti da date Vašu saglasnost u vezi sa prikupljanjem, obradom i/ili korišćenjem Vaših ličnih podataka na taj način što ćete štiklirati odgovarajuću kućicu koja će se pojaviti na Vašem ekranu. Molimo Vas da Pravila privatnosti detaljno proučite. Ako se slažete sa takvim prenosom Vaših ličnih podataka i sa izjavom o saglasnosti, molimo Vas da štiklirate odgovarajuće kućice kako biste pokazali svoju saglasnost. Možete povući svoju saglasnost u bilo kom momentu, u pisanoj formi na adresu navedenu u Uslovima korišćenja ili putem e-pošte. Ovo povlačenje možete objaviti u bilo kom momentu. Mi ćemo zatim obrisati Vaše sačuvane lične podatke bez nepotrebnog odlaganja.

Osim toga, možete tražiti i ispravku, blokiranje ili brisanje bilo kog netačnog podatka i/ili brisanje Vaših podataka na ovaj način, ili nas kontaktirati ako imate bilo kakvih daljih pitanja u vezi sa ovom izjavom o zaštiti podataka.

Korisnički nalozi

Da biste koristili naše usluge i servise, moraćete da se registrujete i kreirate korisnički nalog ("Korisnički nalog"). Kreiranje Korisničkog naloga je besplatno. Od Vas će se takođe tražiti da pružite određene informacije koje Vas lično identifikuju, i druge informacije o sebi, kao što je Vaše ime i prezime, adresa, broj telefona i e-adresa.

Prikupljanje ličnih podataka

Lični podaci uključuju sve pojedinačne informacije o ličnim ili faktičkim okolnostima o bilo kom konkretnom fizičkom licu, ili fizičkom licu čiji identitet se može utvrditi. Ovo takođe uključuje na primer e-adresu, ime itd. Mi prikupljamo lične podatke od posetilaca našeg Web sajta samo kada lice to želi i kada je to potrebno u cilju stupanja u kontakt sa relevantnim korisnikom ili kada je to potrebno za učestvovanje u određenim uslugama. Na primer, ovo se može dogoditi u slučaju takmičenja, lutrije, posebnih ponuda i određenih mogućnosti koje pruža SkyNeting.

Preko veza na našem Web sajtu možete biti upućeni na internet usluge trećih lica, koja mogu prikupljati, obrađivati i koristiti lične podatke. Možda će se od Vas zahtevati da se registrujete i otkrijete neke lične podatke za potrebe korišćenja usluga tog trećeg lica. U vezi sa tim uslugama i za potrebe postupanja u skladu sa primenjivim zakonima o zaštiti podataka, operatori spoljnih internet sajtova, koji Vas mogu obavestiti o svom postupanju sa Vašim ličnim podacima u skladu sa svojim pravilima privatnosti, snose isključivu odgovornost. Nemamo mogućnosti da obezbedimo da relevantne kompanije čuvaju Vaše podatke na isti način kako Vaše podatke čuva SkyNeting. U cilju registrovanja domena za svoje Korisnike SkyNeting doo će prikupljene podatke proslediti Registru Nacionalnog Internet Domena Srbije (RNIDS) i Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), u skladu sa pravilima o registraciji nacionalnih i internacionalnih domena. Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni SkyNeting doo odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Obrada i korišćenje ličnih podataka

Mi obrađujemo i koristimo Vaše lične podatke samo ako ste se sa tim saglasili i/ili ako je to potrebno za korišćenje naših usluga. Konkretno, ovo drugo je slučaj kada koristimo Vaše podatke nakon Vašeg zahteva u svrhe komunikacije, tj. da biste mogli da pristupite određenom sadržaju SkyNeting, da Vam dostavimo informacije o uslugama ili tehničkim obaveštenjima. Za te potrebe, Vaši podaci se čuvaju na centralizovanom serveru, kojem nemaju pristup neovlašćena treća lica.

SkyNeting će čuvati sve Vaše lične podatke kao strogo poverljive. Sačuvaćemo Vaše lične podatke samo u periodu koji je potreban za gore navedene svrhe. Nakon tog vremenskog perioda, Vaši podaci će biti arhivirani.

Beleženje podataka

Kada pristupite našem Web sajtu, naši web serveri će automatski i trajno zabeležiti određene podatke o povezivanju, kao što su ime Vašeg pružaoca internet usluga, web sajt sa kojeg nas posećujete kao i datum, vreme zadržavanja, frekvencija i navigacija Vaše posete. Ove podatke beležimo isključivo radi prikupljanja statističkih informacija i nećemo ih koristiti na bilo koji drugi način.

Osim toga, beležićemo podatke na našim Web sajtovima koristeći takozvane "kolačiće". Kolačići su male jedinice informacija koje se čuvaju na čvrstom disku Vašeg kompjutera za potrebe prepoznavanja višestruke upotrebe usluga koje se nude na Web sajtovima. Postoje i takozvani "kolačići zasnovani na sesiji" koji se koriste za potrebe kontrolisanja povezivanja, koji će ostati u internoj memoriji Vašeg kompjutera. Ovo znači da kolačić zasnovan na sesiji neće ostati na Vašem kompjuteru nakon što isključite svoj pretraživač. Većina web pretraživača automatski prihvata kolačiće. Međutim, možete podesiti svoj pretraživač tako da odbija kolačiće. Tako uvek imate mogućnost odbijanja instalacije kolačića na Vašem kompjuteru. Ne koristimo kolačiće za potrebe reklamiranja ili za kreiranje korisničkih profila ili za druge potrebe vezane za komercijalnu procenu. Korišćenje kolačića u najvećoj meri služi za potrebe statistike i za potrebe postupanja u skladu sa korisničkim uslovima u kontekstu lutrije ili drugih usluga kao što su glasanja.

U saradnji sa drugim oglasnim mrežama oglašavamo se na sajtovima i pretraživačima. Vaše lične podatke za identifikaciju ili informacije koje nam budete dostavili prilikom kupovine usluga nećemo otkriti nijednom trećem licu. Treća strana bi mogla da upotrebi kolaćiće sa Vašeg računara u svrhu prikazivanja relevantnih oglasa. Kolačići sadrže informacije o IP adresama, tipu pretraživača i ostalim statističkim podacima koji se odnose na posetu našem sajtu.

U marketinške svrhe možemo koristiti kolačiće kako bi kontrolisali koji oglas će biti prikazan. Korisnik može iz svog pretraživača obrisati kolačiće i tako nas onemogućiti da mu prikažemo relevantne oglase na drugim sajtovima.

Saglasnost

Štikliranjem odgovarajuće kućice na ekranu Vašeg kompjutera nakon registracije na Web sajtu, Vi dajete saglasnost da posedujete odgovarajuće informacije i da dobrovoljno pristajete na uslove ovih Pravila privatnosti, uključujući korišćenje i prenos Vaših ličnih podataka.

back to top
×